Thinkfest

På Thinkfest den 11–14.10 är vetenskap en upplevelse

Vetenskapen flödar fritt! Thinkfest, tänkandets och vetenskapens stadsfestival, är öppen för alla. Festivalen ordnas i centrala Helsingfors mellan den 11 oktober och den 14 oktober 2017. Thinkfest hyllar vetenskap, tänkande och lärande. Temat för årets festival är Förändring.

Vetenskap i bastun och vid morgon kaffe

Under Thinkfest-veckan ordnas det vetenskapsbastu och morgon kaffe. Evenemangen leds av forskare och vetenskapare från Helsingfors universitet. Mer information om de här evenemangen följer på hösten. Alla bastur och morgon kaffen är öppna för allmänheten och det är gratis att delta. Platserna fylls i anmälningsordning.

Nya Tankehörnan som en viktig platform under Thinkfest

I hösten 2017 öppnas den nya Tankehörnan i central av Helsingfors. Tankehörnan är en träffpunkt för stadens invånare och vetenskapen i det absoluta centrumet. Under Thinkfest har vi olika evenemanger i den här underbara, inspirerande platformen.

Vetenskap är för hela familjen

Vetenskap är inte någonting för bara vuxna. På lördagen, 14 Oktober, inbjuder Kumpula kampus familjer för en interessant familjedag. Dagen ordnas tillsammans med LUMA center Finland.

Det går att anmäla sig till alla Thinkfest-evenemang.

Thinkfest är ett av huvudevenemangen av Helsingfors universitet. Festivalen ordnas i samarbete med Helsingin Sanomat.

#muutosmielessä #thinkfesthelsinki