Thinkfest goes online!

Muista osallistua keskusteluun Twitterissä #thinkfesthelsinki #muutosmielessä!

Itämeri – Muutos mielessä ja meren tilassa
Aika: ke 11.10. klo 10-12

Helsingin yliopiston ja Helsingin kaupungin yhteinen tavoite on auttaa huonosti voivaa Itämerta.
Perustutkimus ja vesiympäristön tilaan vaikuttavien mekanismien tai taloudellisten ohjauskeinojen tunteminen mahdollistavat oikein suunnatut toimet. Tutkimustuloksista on kuitenkin osattava kertoa siten, että niin kaupunkilaiset kuin päättäjät ymmärtävät, millaisia vaikutuksia heidän toiminnallaan on Itämeren ekologiseen tilaan ja innostuvat Itämeren suojelusta.

Helsingin yliopisto ja Helsingin kaupunki tutkivat, mitä paikallinen meri merkitsee ja miten sen merkitys on muuttunut 2000-luvulla. Mitä vesillemme kuuluu ja mitä sieltä vielä löytyykään?

Katso tilaisuus täältä!

Tiededebatti Tiedekulmassa - Maailma Suomessa. The World in Finland.
Aika: 12.10. klo 16.15-17.45

Kaikki elämä Suomessa perustuu maahanmuuttoon. Kun maamme paljastui jään alta noin 10 000 vuotta sitten alkoi kasvien, eläinten ja ihmisten vaellus tänne pohjolan perille. Miltä maahanmuutto näyttää nykypäivänä? Miten näemme itsemme? Entä meitä ympäröivän yhteiskunnan ja luonnon? Thinkfestin Tiededebatissa aihetta pohtivat professorit Henrik Meinander ja Ann Phoenix, yliopistonlehtori Petri Nummi sekä tutkijat Annalisa Sannino ja Miika Tervonen.

Katso tilaisuus täältä!

Think Change -ilta kutsuu tutustumaan tieteen innovaatioihin!
Aika: 12.10. klo 19-21.30

Muutos on mielessä Thinkfestin Think Change -illassa, joka kutsuu tutustumaan uuteen upeaan Tiedekulmaan sekä tieteen upeisiin innovaatioihin ja niiden tekijöihin! Inspiroivat Tiedekulman tilat luovat mainion ympäristön tälle rennolle, tulevaisuuteen ja yhteistyön luomiin mahdollisuuksiin katsovalle illalle. Tervetulleita iltaan ovat niin yliopiston vanhat kuin uudetkin ystävät, tieteestä kiinnostuneet kaupunkilaiset sekä yliopiston sidosryhmät, opiskelijat, alumnit ja henkilöstö. Mukaan kannattaa ilmoittaa ystäväkin!

Illan aikana kuulemme näkökulmia muutoksesta ja sen käsittelystä, sekä Helsingin yliopiston ja Helsingin kaupungin yhteistyöstä. Think Changessa mukana myös kirjailija ja kulttuurintutkija Jari Ehrnrooth!

Katso tilaisuus täältä!