Think Change -ilta kutsuu tutustumaan tieteen innovaatioihin!

Aika: 12.10. klo 19-21.30
Paikka: Tiedekulma, Yliopistonkatu 4

Ilmoittaudu tästä mukaan!

Muutos on mielessä Thinkfestin Think Change -illassa, joka kutsuu tutustumaan uuteen upeaan Tiedekulmaan sekä tieteen upeisiin innovaatioihin ja niiden tekijöihin! Inspiroivat Tiedekulman tilat luovat mainion ympäristön tälle rennolle, tulevaisuuteen ja yhteistyön luomiin mahdollisuuksiin katsovalle illalle. Tervetulleita iltaan ovat niin yliopiston vanhat kuin uudetkin ystävät, tieteestä kiinnostuneet kaupunkilaiset sekä yliopiston sidosryhmät, opiskelijat, alumnit ja henkilöstö. Mukaan kannattaa ilmoittaa ystäväkin!

Illan aikana kuulemme näkökulmia muutoksesta ja sen käsittelystä, sekä Helsingin yliopiston ja Helsingin kaupungin yhteistyöstä. Think Changessa mukana myös kirjailija ja kulttuurintutkija Jari Ehrnrooth!

Mukana illan toteutuksessa mielenkiintoisin käytännön esimerkein ovat Helsingin Sanomat, Helsinki Challenge tiimeineen, Helsinki Innovation Services (HIS) ja case Glucomodicum, Professori Petri Parvisen Mixed Reality Hub tutkimusryhmä, Kansalliskirjasto ja Finna Street -palvelu sekä Helsingin yliopiston alumnitoimijat. Tule kuulemaan tieteen ja tutkimuksen uusimmista tuulista, testaamaan VR-todellisuutta ja tutustumaan kaupunkimme muutokseen mobiilisti.

Tilaisuudessa tarjoilua ja ennakkoilmoittautuminen.

Noin klo 18.30 mahdollisuus päästä Tiedekulma hostien kanssa tekemään kierros uudessa miljöössä!

Tutustu illassa mukaan oleviin toimijoihin tarkemmin:
* Mixed Reality Hub -tutkimusryhmä tuo iltaan virtuaalitodellisuuden demot MR puukauppa- ja neuvontapalvelusta sekä alustasta itsenäiseen MR sisällön tuotantoon esim. koulutuksen, viestinnän ja myynnin tueksi.

Virtuaalitodellisuus uusine teknologioineen tarjoaa uusia tuote- ja palveluinnovaatioita esim. teollisuuteen, luontomatkailuun, koulutukseen sekä terveyden ja hyvinvoinnin aloille. Asiakkaan kokemuksellisuus, lisäarvo ja oppiminen yhdessä kokemuksellisuuden johtamisen kanssa ovat tällä hetkellä nousevia trendejä maailman huippuyliopistojen markkinoinnin ja johtamisen opinnoissa. Me strategisen markkinoinnin ja johtamisen yksikössä yhdistetään näitä nopeasti kehittyviä teknologioita ja strategioita tutkimuksessa sekä opetuksessa ensimmäisten joukossa koko maailmassa.
 

* Helsingin yliopiston omistama Helsinki Innovation Services Ltd (HIS) auttaa tutkijoita muuttamaan tutkimustulokset kaupallisiksi menestyksiksi. HIS yhdistää tutkijat ja yritysmaailman ja tuo innovaatiot kaikkien hyödynnettäväksi.

HIS arvioi tutkimusideoiden kaupallista merkittävyyttä ja auttaa tutkijoita esimerkiksi rahoituksen löytämisessä kaupallistamisen valmisteluun, lisensoinnissa, patenttien haussa ja spinout-yrityksen perustamiseen liittyvissä asioissa. Lisäksi HIS auttaa löytämään sijoittajia ja avainhenkilöitä yhtiöiden johtoon.

HIS:n kaupallistamistoimien avulla on syntynyt esimerkiksi seuraavat yritykset: Etsimo Oy, DiSEL21 Oy, Nanoform Finland Oy, MOPRIM Oy, Valo Therapeutics Oy ja Memocate Oy. Think Change illassa esille nousee case Glucomodicum.
 
* Helsingin yliopiston alumneille on keväällä 2017 lanseerattu suursuosion saanut alumnien oma eettisen johtamisen ohjelma Think & Lead. Alumnitoimijat kertovat lisää tästä ohjelmasta ja sen tulevista suunnitelmista. Ennen Thinkfestiä, 27.9., järjestetään lukuvuoden 2017-2018 ensimmäinen Think & Lead -aamukahvitilaisuus Tiedekulmassa aiheella Eettinen johtajuus ja luottamus organisaatiossa. Lisäinformaatiota tästä 27.9. tapaamisesta löydät tämän linkin takaa.
 

* Finna Street
Kurkista menneisyyteen! Nappia painamalla näet katukuvia vuosien takaa. Haku toimii mobiililaitteesi antaman sijaintitiedon perusteella. Se vie sinut Finna.fi-palveluun, josta löydät kuvien lisäksi muitakin arkistojen, kirjastojen ja museoiden aarteita lehtiartikkeleista taideteoksiin.

* Helsingin Sanomien liiketoiminnan kehityspäällikkö Vesa Lindqvist kertoo HS:n Tekoäly mediassa -haasteesta, jolla yritys on mukana innovaatiokilpailu Ultrahackissa. Tekoäly mediassa -haasteell HS kutsuu kilpailijoita mukaan kehittämään sovelluksia digitaalisen journalismin käyttöön. ​Esittelemme ajatuksiamme liittyen koneoppimisen hyödyntämisestä journalismipalvelussa. Tekoäly kehittyy tällä hetkellä valtavalla nopeudella.

* Glucomodicum on uniikki (neulaton ja kivuton) menetelmä mitata verensokeria tekemättä mitään reikää ihoon. Menetelmä sopii +400 miljoonalle diabeetikolle ja 1,9 miljardille ihmiselle jotka ovat riskiryhmässä saada diabeteksen.