Urapalvelut tuovat yhteen kansainväliset opiskelijat ja työelämän edustajat

Haluatteko kansainvälistyä, mutta koette yhteistyön käynnistämisen haasteelliseksi? Tuntuuko viestintä vaikealta? Edustavatko asiakkaanne erilaisia kulttuureja? Haluaako organisaationne olla mukana kantamassa yhteiskuntavastuuta? Jos vastasit kyllä, suuntaa lokakuussa Helsingin yliopiston Thinkfesteille!

Helsingin yliopiston urapalvelut järjestää Rekrytoi rohkeasti -verkostoitumistilaisuuden yliopiston keskustakampuksen kansainvälisille opiskelijoille, ohjelmille ja työelämän edustajille.

Rek­ry­toi roh­keas­ti

Tule kuulemaan, minkälaista osaamista ja kumppanuuksia Helsingin yliopistolta voi organisaatiollenne löytyä. Kansainvälisistä opiskelijoista on aidosti apua, kun haluatte kansainvälistyä kotimaassa tai laajentaa toimintaanne globaaleille markkinoille. Kansainvälistymisen ei edes tarvitse olla prioriteettinne, osaaminen ja monimuotoisuus on jo sellaisenaan arvokasta!

Aika: 11.10. klo 15 - 17.30
Paikka: Uusi Tiedekulma, Yliopistonkatu 4

Tilaisuuden ohjelma:

 • klo 15.00 - 15.20: Kansainvälistymisen hyödyt - miksi kannattaa rekrytoida rohkeasti!
  Demos Helsinki, projektikehityksen asiantuntija Katri Mäenpää.
 • klo 15.20 - 15.40: Meille on töihin tulossa eka ulkkari – mitä tarttis tehdä.
  Työterveyslaitos, vanhempi asiantuntija Barbara Bergbom
  Askeleet siihen, mitä kannattaa huomioida, jos on palkkaamassa ensimmäistä kansainvälistä harjoittelijaa tai työntekijää työyhteisöönsä.
 • klo 15.40 - 16.00: Tutkimusyliopiston työelämäosaaminen.
  Helsingin yliopisto, yliopistonlehtori Leena Ripatti-Torniainen

  Helsingin yliopiston kansainväliset koulutusohjelmat uudistuvat syksyllä muun koulutuksen osana. Ohjelmissa on entistä enemmän ja aiempaa useammanlaisia työelämäikkunoita, jotka mahdollistavat monin tavoin toteutettavissa olevan yhteistyön. Opiskelijoiden asiantuntijuus kehittyy dynaamisessa vuoropuhelussa tutkimusperustaisen opetuksen ja työelämän edustajien osaamisen kanssa. Tavoitteena on vastavuoroisuus, joka uudistaa kaikkia osapuolia.
 • klo 16.00 - 16.15: Case: Navigating the Finnish Job Market: An International Student's Perspective.
  Talent Associate at Wolt Austin Sears, University Alumnus
 • klo 16.15 - 17.30: Verkostoituminen kansainvälisten opiskelijoiden ja koulutusohjelmien kanssa. (Networking with the international programmes and students)

Tilaisuuden ja verkostoitumisen juontaa uraohjauksen asiantuntija Eric Carver.

Helsingin yliopistolla syvennytään aiheisiin, jotka ovat juuri nyt hyvin ajankohtaisia: kansainvälinen lainsäädäntö ja digitalisaatio, eurooppalaisuus ja integraatio, uskonnot ja konfliktit, kulttuurin välinen kohtaaminen ja moninaisuus.

 • Opiskelijoiden ja vastavalmistuneiden profiilit sekä kansainvälisten ohjelmien esittelyt
 • Kansainvälisillä opiskelijoilla on paikallistuntemusta eri kulttuureista, koulutusalojensa mukanaan tuomaa erityistä osaamista, ja he tuovat tullessaan tuulahduksen kansainvälistymistä organisaatioonne. Esimerkiksi kansainvälisille markkinoille suunnattujen palveluiden tai tuotteiden kehittäminen on lähes mahdotonta tuntematta vastaanottavaa kulttuuria.

Ilmoittaudu mukaan!

Lisätietoja: careerservices(at)helsinki.fi
Helsingin yliopiston urapalvelut, suunnittelija Päivi Jyry, 050 5922825
Helsingin yliopiston urapalvelut, uraohjauksen asiantuntija Anna Storgårds, 050 4154595

Tilaisuuden järjestää Helsingin yliopiston urapalvelut yhteistyössä kansainvälisten maisteriohjelmien kanssa, ja se on osa Helsingin yliopiston Thinkfestiä.