Aamukahvi: Miten suomen kieli pärjää muuttuvassa maailmassa?

Aika: to 12.10. klo 8.30–10.00 (ovet aukeavat 8.15)
Paikka: WELL-kahvila, Kaisa-talo, Vuorikatu 7

Ilmoittaudu mukaan tästä!

Miten käy suomen kielen, kun yhteiskunta muuttuu yhä enemmän englanninkieliseksi? Miten kielemme kehittyy tulevaisuudessa? Palomies on pelastaja ja aulaemäntä vastaanottovirkailija – miten sukupuolineutraali kieli vaikuttaa ajatteluumme? Miten vastasaapuneet pääsevät helpoiten kiinni vaikeana pidettyyn kieleemme?

Tule mukaan keskustelemaan ajankohtaisesta teemasta Helsingin yliopiston tutkijoiden Maria Ahlholmin, Lari Kotilaisen ja Janne Saarikiven kanssa!

Kahvitarjoilu.

Keskustelijat

Maria Ahlholm on kiinnostunut vastasaapuneiden kielenoppimisesta ja johtaa Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaa Vastaantulo-hanketta. Tällä hetkellä Ahlholm on tutkimusvapaalla suomi toisena kielenä -didaktiikan yliopistonlehtorin toimesta.

Lari Kotilainen on suomen kielen sekatyöläinen, joka tutkii tällä hetkellä suomen kielen opettamista ja oppimista luokkahuoneen ulkopuolella. Kotilainen on kirjoittanut muun muassa suomen kielen elämäkerran Kielen elämä. Suomen kieli eilisestä huomiseen (SIltala 2016).

Janne Saarikivi on kielentutkija Helsingin yliopistossa. Hän toimii suomalais-ugrilaisen kielentutkimuksen määräaikaisena professorina Helsingin yliopiston humanistisessa tiedekunnassa.