Thinkfest goes online!

Thinkfestin ohjelmaa on tänä vuonna mahdollista seurata myös verkossa!

Mihin tiedettä tarvitaan -seminaari?

Miksi tiede on tärkeää? Tehdäänkö tutkimusta maailman parhaaksi vai onko se verovarojen tuhlausta? Ja onko tieteen arvostus todella laskenut?
Helsingin yliopiston kansleri järjestää seminaarin tieteen merkityksestä yhteiskunnalle keskiviikkona 5.10.2016 klo 15.00 - 17.00.

Mikä on tieteen ja tutkimuksen rooli yhteiskunnassa ja päätöksenteon tukena? Millaisia ratkaisuja tiede voi tarjota? Millainen rooli on medialla, entä kansalaisilla?

Keskustelussa ovat mukana Helsingin Sanomien päätoimittaja Päivi Anttikoski, opetusministeriön kansliapäällikkö Anita Lehikoinen, professorit Uskali Mäki, Minna Nyström ja Anne Birgitta Pessi, eduskunnan sivistysvaliokunnan puheenjohtaja Tuomo Puumala, MSD Finlandin toimitusjohtaja Ilpo Tolonen sekä Suomen Akatemian pääjohtaja Heikki Mannila. Tilaisuuden avaa kansleri Thomas Wilhelmsson.

Tilaisuutta on mahdollista seurata klo 15 lähtien myös live-streamin kautta täällä!

 

Mikä big data?

Digitalisaatio kohtaa ihmistieteet Studia Generaliassa to 6.10. klo 17.00-19.00 Porthaniassa (luentosali 1). Luentoja voi seurata myös verkossa suorina lähetyksinä ja jälkikäteen. Tilaisuuden video löytyy täältä!

Professori Timo Honkela: Kylmä data kohtaa inhimillisen tulkinnan: koneoppiminen ihmistieteiden työkaluna
Tutkija Salla Laaksonen: Digivaalit 2015: Mitä isot digitaaliset aineistot kertovat yhteiskunnasta ja vaikuttamisesta?
Tilaisuuden puheenjohtaja: Professori Pirjo Hiidenmaa

Tilaisuus aloittaa syksyn Studia Generalia -luentosarjan Tiede ratkaisee. Se on kaikille avoin ja maksuton.