LUMA-keskuksen tiederastit ja Karva-Kaverit Kumpulassa la 8.10.

Kuva: Veikko Somerpuro

Tiede ei ole vain aikuisille!

Thinkfestin perhepäivässä lauantaina 8.10. klo 11-14 koko perhe pääsee ratkomaan hullunkurisia, mieltä askarruttavia ja visaisia LUMA-keskuksen tiederasteja Kumpulan kampuksella.

  • Kokeile geokätköilyä. Saat lyhyen opastuksen geokätköilyn saloihin ja pääset kokeilemaan kätköilyä lähimaastossa. Samalla tutustut muutamiin maantieteellisiin ilmiöihin.
  • Mitä ihmiselle käy avaruudessa? Työpajassa tutkitaan tyhjiötä, ilmanpainetta ja pohditaan avaruuden olosuhteita. Tule rutistamaan tölkkejä fysiikan avulla ja katsomaan mitä erilaisille asioille tapahtuu tyhjiöpumpussa.
  • Pulmapähkinöitä. Tule ratkomaan mielenkiintoisia pulmia ja kinkkisiä pähkinöitä! Pajasta löytyy pohdittavaa vauvasta vaariin.
  • Suunnittele oma bakteeri. Tule työpajaan tutustumaan bakteereihin ja luomaan oma hullunkurinen bakteerisi! Työpajassa pääset tutustumaan elinympäristön bakteereihin, katsomaan niitä mikroskoopilla ja askartelemaan itsellesi ikioman bakteerin.
  • Suurempaa kuin silmillä. Miltä oma solusi tai hiuksesi näyttävät mikroskoopilla? Löydätkö hämähäkin? Työpajassa tutkitaan monenlaisia asioita erilaisten suurentavien laitteiden avulla.
  • Tietävä kone. Miten tietokone ajattelee ja tekee päätöksiä? Mistä älykkyyden vaikutelma muodostuu? Eksy tilakoneen syövereihin, ohjelmoi oma peli ja koodaa runo! Työpajassa pohditaan ohjelmien olemusta, ja sitä miten tietokoneohjelma saadaan vaikuttamaan omatoimiselta ja älykkäältä.
  • Värikästä kemiaa. Sokerisateenkaaria ja väriä vaihtavia mehuja! Kemian ihmeelliseen maailmaan tutustutaan turvallisia reagensseja käyttäen. Kokeet voi toistaa kotona!

Mukana Kumpulan kampuksella myös ihastuttavat Karva-Kaverit! Tunnistat pörröiset ystävämme oranssinpunaisista työliiveistä tai ruseteista. Suomen Karva-Kaverit ry ilahduttavat niin lapsia, nuoria kuin vanhuksiakin.

 

Vauhdikkaan tapahtumapäivän evääksi voit ostaa opiskelijoiden kahvilasta makeita ja suolaisia vohveleita!

Aika: Lauantai 8.10. klo 11-14
Paikka: Kumpulan kampus, Physicum-talo
               Gustaf Hällströmin katu 2