Thinkfestin kampuspäivä Meilahdessa: tule mukaan ideointipajaan ja kokeilemaan digitaalista mikroskooppi-pöytää to 6.10.!

Thinkfestin kampuspäivässä Meilahdessa torstaina 6.10. klo 14-17 pääset näkemään, kokeilemaan ja miettimään, miten digitalisaatio vaikuttaa lääketieteeseen ja ihmisten terveydenhuoltoon. Suomen molekyylilääketieteen instituutti FIMM tuo paikalle Web-mikroskoopin, jota voit itse kokeilla, ja Think Companyn ideointityöpaja tuo keskustelun keskiöön virtuaalitodellisuuden ja terveydenhuollon.

Thinkfestin kampuspäivään on helppo pistäytyä opintojen ja töiden ohessa kuuntelemaan alan asiantuntijoita, juomaan kuppi kahvia ja osallistumaan itse keskusteluun. Tervetuloa mukaan!

Think Company: Virtuaalitodellisuuden mahdollisuudet terveydenhuollossa -ideointityöpaja

Voiko lisättyä todellisuutta hyödyntää leikkaussalissa? Tuoko uusi teknologia erilaisia keinoja ihmismielen hoitamiseen ja ymmärtämiseen? Pystytäänkö virtuaalitodellisuudella luomaan todentuntuisia opetussimulaatioita?

Tule mukaan Think Companyn ideointityöpajaan torstaina 6.10. pohtimaan virtuaalitodellisuuden hyödyntämisen mahdollisuuksia terveydenhuollossa. Millaisia uhkia ja mahdollisuuksia se tuo? Piipahda paikalle klo 14-16 välillä. Kahvitarjoilu.

Aika: Torstai 6.10. klo 14-16
Paikka: Think Company
               Biomedicum 1, kellari, Haartmaninkatu 8

 

Kuva: Aleksi Poutanen

 

Digitaalista mikroskopiaa: tule kokeilemaan itse Web-mikroskooppia Multitouch-näytöllä!

Web-mikroskoopin avulla mikroskooppinäytteitä voidaan tarkastella ja analysoida virtuaalisesti. Menetelmän on kehittänyt Suomen molekyylilääketieteen instituutin tutkimusjohtaja Johan Lundin ryhmineen. Menetelmä perustuu tehokkaaseen pilvipohjaiseen kuvapalvelimeen sekä erilaisilla selaimilla ja päätelaitteilla toimivaan web-käyttöliittymään. Yhdessä nämä ominaisuudet mahdollistavat hyvinkin suurien kuvatiedostojen lataamisen nopeasti.

Mikroskooppikuvat tuotetaan digitoimalla alkuperäiset mikroskooppinäytteet tarkoitukseen kehitetyillä mikroskooppiskannereilla. Kuvissa on valtavasti informaatiota ja ne saattavat olla monien Gigabittien kokoisia. Web-mikroskoopilla on helppo vaihtaa kuvan suurennosta yleisnäkymästä solutasolle ja takaisin ja valita sitten seuraava mielenkiintoinen alue tarkastelun kohteeksi.

Web-mikroskooppisovellusta käytetään anatomian ja patologian opetuksessa lääketieteellisissä tiedekunnissa ympäri Suomen. Tutkijat käyttävät sovellusta mm. mikroskooppikuvien tallentamiseen ja jakamiseen yhteistyökumppaneiden kanssa.

Lundinin tutkimusryhmä kehittää myös erilaisia konenäköön perustuvia ratkaisuja diagnostiikan tueksi. Erityisen kiinnostuksen kohteena ovat trooppiset loistaudit, kuten malaria, ja syöpädiagnostiikka. Tutkimusryhmällä on käynnissä Afrikassa kenttäkokeita, joissa testataan ja kehitetään etädiagnostiikkaan soveltuvia menetelmiä.

Aika, jolloin mikroskoopin ääreen kokoontui moni opiskelija tutkija jonottamaan, on saanut uusia muotoja. Meilahden kampuksella sinulla on mahdollisuus päästä tarkastelemaan digitaalista mikroskooppia, joka toimii apuna niin opetuksessa kuin tutkimuksessakin, mahdollistaen aivan uudenlaisia asioita!

Aika: Torstai 6.10. klo 14-17
Paikka: Kampuskohtaamispaikka, Biomedicum 1, ala-aula