Koe seikkailuja ja lähde maailmanympäri-matkalle!

Luonnontieteellinen keskusmuseo LUOMUS tarjoaa Thinkfest-perhelipun (1-2 aikuista ja jopa 4 lasta) erikoistarjoushintaan 35€. Nyt siis samalla lipulla koko perhe pääsee luontomatkalle sekä Luonnontieteelliseen museoon että Kaisaniemen kasvitieteellisen puutarhan kasvihuoneisiin! Erikoislippu voimassa perhepäivänä la 8.10 kohteiden aukioloaikoina (klo 10-16). Muista lippuluukulla taikasana Thinkfest!

 

Tule maailmanympärimatkalle ja bongaamaan kirahveja Kaisaniemen kasvitieteelliseen puutarhaan!

Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa on esillä monenkirjava ja kiehtova elävien kasvien kokoelma. Kasvihuoneet vievät ilmastovyöhykkeeltä toiselle, tropiikista aavikon ääreviin olosuhteisiin ja saarten ihmeellisiin sopeumiin. Tule katsomaan maailman suurinta siementä tai selvittämään, missä se pippuri oikein kasvaa!

Evoluutiopolku johdattaa sinut halki kasvikunnan kehityshistorian ja tutustuttaa eläviin fossiileihin; lajeihin, jotka ovat säilyneet nykyaikaan asti muuttumattomina jopa vuosimiljoonien ajan.

Ulkopuutarhasta löytyy lumoava aistipuutarha, jossa kasvien nimikyltit ovat esillä myös pistekirjoituksella.

Kuinka monta kirahvia onnistut löytämään puutarhan kasvihuoneista?

Lähde tutkimaan Suomen luontoa ja kokeilemaan voimiasi supersankarina Luonnontieteelliseen museoon!

Luonnontieteellisen museon näyttelyt kertovat Suomen ja muun maailman monimuotoisesta luonnosta. Elämän historia vie aikamatkalle menneisyyteen ja evoluution alkulähteille. Luut kertovat -näyttely kysyy, kenellä meistä on selkärankaa. Pysähdy dinosauruksen jalkojen juureen ja kuuntele villieläinten ääniä Afrikan yössä.

Muutosta ilmassa esittelee Luomuksessa ja muualla Helsingin yliopistossa tehtävää ilmastonmuutoksen tutkimusta. Näyttely kuljettaa menneestä tulevaan kertoen muuttuvan ilmaston vaikutuksista pohjoiseen luontoomme sekä keinoista sopeutua nykyiseen muutokseen. Tarinan tähtinä loistavat viimeisimmän suuren ilmastonmuutoksen häviäjät – villamammutit, luolaleijona, jättiläishirvi – ja läsnä ovat myös voittajat, monet Suomessa edelleen esiintyvät eläimet ja kasvit.

Museossa fiilistelyreittejä koko perheelle: http://luomus.fi/fi/uutinen/tervetuloa-fiilistelemaan-luonnontieteelliseen-museoon

Kokeile voimiasi supersankarina ja auta pelastamaan eläinlajeja hauskassa pelissä!


Thinkfest-pisteet avoinna 11-15, museo ja puutarha kohteina avoinna klo 10-16.