Keskustan kampuspäivä: Työpaikkojen vainuamista ja opiskelijaelämän digiuutuuksia ke 5.10.!

Keskustan kampuspäivä tuo yhteen digitalisaation ja opiskelijaelämän! Urapalvelut ja Opetusteknologiapalvelut tulevat Thinkfestin keskustan kampuspäivään keskiviikkona 5.10. klo 14-16 esittelemään uutuuksia, jotka helpottavat jokaisen opiskelijan arkea, opiskelua ja työnhakua. Porthanian tapahtumatorille (ala-aula) on helppo piipahtaa muiden askareiden lomassa kuulemaan työpaikkojen vainuamisesta, ryhmämentoroinnista ja opiskeluelämän digiuutuuksista!

 

Urapalvelut: Vainua itsellesi piilotyöpaikka

Etsitkö työpaikkaa? Mietitkö, missä kaikkialla vapaita työpaikkoja piileksii? Tule urapalvelujen Vainupajaan saamaan henkilökohtaista ohjausta piilotyöpaikkojen etsimiseen.

Urapalvelut pilotoi syksyllä avointa dataa hyödyntävää ohjelmistoa piilotyöpaikkojen ja muiden työmahdollisuuksien etsimisessä. Avoimia mahdollisuuksia etsitään sinun preferenssiesi mukaisesti yhdessä ohjaajan ja ohjelmiston kanssa.

Piilotyöpaikkoja pääsee vainuamaan ensimmäisen kerran Thinkfesteillä keskiviikkona 5.10. Ilmoittaudu ja samalla pääset mukaan Vainu-ohjelmiston testaamiseen. Ilmoittaudu tästä mukaan nyt!

Aika: Keskiviikko 5.10. klo 14-16, Porthania, ala-aula

 

Urapalveluiden info: Ryhmämentorointi – hae mukaan ohjelmaan 2016 - 2017

Ryhmämentorointiohjelma käynnistyy tänäkin syksynä, nyt jo kuudetta kertaa. Opiskelijoilta ja mentoreilta ohjelma on saanut aina loistavaa palautetta.

”Se oli hyvää vertaistukea, avartavaa vuoropuhelua, uusiin ihmisiin tutustumista, jo hylättyjen vaihtoehtojen uudelleentarkastelua, itseen tutustumista ja omien tavoitteiden selkiyttämistä.” (aktori)

Urapalvelujen tuottama video: Löydä mahdollisuutesi – ryhmämentorointi avaa, mitä ryhmämentorointi on, mitä voit siitä saada ja miksi kannattaa lähteä mukaan.

Tule kuulemaan ja kyselemään lisää. Kumpulassa kuulet myös ohjelman läpikäyneeltä opiskelijalta, mitä ohjelma on hänelle antanut. Infosta ideoita voivat hakea kaikki mentoroinnista kiinnostuneet.

Opiskelijoiden haku ohjelmaan käynnistyy lokakuun alussa. Mentoriksi hakeudutaan syyskuun aikana. Lisätietoa ryhmämentoroinnista, aiemmista kokemuksista ja ilmoittautumislomakkeet tulevat löytymään osoitteesta: http://blogs.helsinki.fi/mentorointi/

”Jokainen opiskelija on ryhmämentoroinnin arvoinen.”

Keväällä Sitran ideakuulutuksessa Helsingin yliopiston urapalvelujen koordinoima ryhmämentorointi valittiin viiden parhaimman menetelmän joukkoon, joilla korkeasti koulutettujen työelämävalmiuksia ja työllisyyttä voidaan edistää.

Infot ryhmämentorointiohjelmasta järjestetään sekä Porthaniassa että Kumpulan kampuksella.

Aika: Porthaniassa keskiviikko 5.10. klo 16.20 – 16.30 sekä Kumpulassa 6.10. klo 14.30 – 15.00

 

Opetusteknologiakeskus: Esittelyssä Opintoni- ja Opinder-palvelut

Miten pystyt erottautumaan työnhaussa muista hakijoista ajankohtaisella, visuaalisella ja innostavalla tavalla? Miten voisit tuoda yhteen yliopistolla, työelämässä ja vapaa-ajalla kerrytettyä monipuolista osaamistasi? Entä miten saada yhteys samalla kurssilla oleviin opiskelijoihin ilman kiusallista puhelinnumeroiden vaihtoa?

Näihin ja moniin muihin opiskelu- ja työelämää hankaloittaviin kysymyksiin saat vastauksen keskiviikkona 5.10. Thinkfestin keskustan kampuspäivässä. Opetusteknologiapalvelujen asiantuntijat Ulla Lehtonen ja Pauliina Kupila tulevat esittelemään opiskelijaelämän uusimpia digiuutuuksia, Opintoni- ja Opinder-palveluita. Opintoni-palveluun voit rakentaa itsellesi portfolion, jonka voit helposti jakaa työ- tai harjoittelupaikan haussa. Portfoliossa esittelet helposti itsesi, osaamisesi, työkokemuksesi, kielitaitosi tai vaikka opintopistekertymäsi. Opinderin kautta puolestaan tavoitat helposti samalla kurssilla olevat ihmiset ja ryhmät, luot keskusteluita ja tapahtumakutsuja – kaikki helposti yhdellä alustalla.

Ota kaverit mukaan ja tulkaa itse kokeilemaan!

Aika: Keskiviikko 5.10. klo 14–16, Porthania, ala-aula